Tendering – de nieuwe manier van denken, werken en handelen

In de publieke sector worden veel opdrachten vandaag de dag vergeven door middel van aanbestedingen. We kunnen gerust stellen dat er veel verschillende aanbestedingsprocedures worden gebruikt in de publieke sector. Een term die je in de private sector nog wel eens tegenkomt als het om dit onderwerp gaat is “tendering”. Aanbesteden is feitelijk een letterlijke vertaling uit het Engels van het woord tendering. En waar vooral in de publieke sector wordt gesproken over aanbesteden, kiest de private sector vaak voor tendering of tenderen als benaming voor dit proces.

Tendering, bent u er al mee bekend?

Wanneer een opdracht wordt vergeven via tendering, dan zien we steeds vaker op basis van de Best Value Procurement (BVP) methode wordt uitgevraagd aan de markt. BVP, in verkoopland ook wel Prestatie Verkoop genoemd, is een manier van werken die nog lang niet alle organisaties goed beheersen. Onbekend maakt vaak onbemind, maar in het geval van tendering via de BVP methode moet u onbekend vooral zien als een mogelijkheid waar kansen voor u liggen. Want met de juiste kennis van zaken en de juiste manier van werken, denken en handelen, kunt u de concurrentie een stap voor zijn en maakt u simpelweg meer kans op het succesvol binnenhalen van een tender.

De Best Value gedachte legt de regie niet in handen van de opdrachtgever, maar juist in die van de opdrachtnemer. Wellicht lijkt u dit een eenvoudig verhaal, maar hoe kijkt u hier tegenaan als u weet dat u degene bent die in slechts een paar A-viertjes aan moet tonen dat u de meest geschikte partner bent om zaken mee te doen? Tendering volgens de Prestatie Verkoop-visie vereist namelijk kennis van het proces, vereist kennis van de voorwaarden waaraan dit moet voldoen en vereist commitment van uw gehele onderneming of organisatie.

Tendering, u staat er niet alleen voor!

Met betrekking tot het inschrijven op tenders kunt u er uiteraard voor kiezen om zelf het wiel uit te vinden. Realiseert u zich hierbij dan wel dat uw kansen op het succesvol binnen halen van een tender niet groot zullen zijn. Daarbij kunt u zich de vraag stellen of u het zich kunt veroorloven om grote en aansprekende opdrachten aan u voorbij te zien gaan. Ga voor meer zekerheid en laat ons uw gids zijn in de wereld die tendering heet.

Wij schrijven u graag in voor onze interactieve salestraining die u niet alleen de kennis en achtergronden van de verschillende aanbestedingsprocedures bijbrengt, maar u ook handvatten geeft om deze kennis toe te passen in de dagelijkse praktijk. De Best Value training is geënt op de praktijk en wordt verzorgd door gecertificeerde trainers die uit eigen ervaring weten wat tendering is en wat het u op kan leveren. Naast training kunt u ook kiezen voor tenderbegeleiding, waarbij wij u met raad en daad bijstaan gedurende het gehele proces dat tendering of aanbesteden heet.

Zoals gezegd, u staat er niet alleen voor. Meer weten? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.