Prestatie Verkoop, welkom in een veranderende wereld

Prestatie verkoop – Iedereen kent de betekenis van de woorden “prestatie” en “verkoop” en begrijpt wat er met deze woorden wordt bedoeld. Maar als deze woorden na direct na elkaar worden genoemd, kent u de betekenis dan nog? En in het geval u de betekenis dan wel kent, weet u dan ook hoe u deze moet uitleggen en moet toepassen in de dagelijkse praktijk? In dit artikel vertellen wij u dan ook graag iets meer over het begrip “Prestatie Verkoop” en welke kansen dit voor u en uw organisatie biedt.

Prestatie Verkoop en aanbestedingen

Als we kijken naar de manier waarop zowel de overheid als het bedrijfsleven vandaag de dag hun opdrachten in de markt zetten, dan gebeurt dit veelal op basis van aanbesteding. De manier van aanbesteden is echter anders dan jaren geleden, waarbij vooral de prijs en de dikte van het dossier/offerte van belang leek te zijn. Tegenwoordig is het zo dat aanbestedingen op basis van Prestatie Verkoop worden weggezet. Andere termen die u in deze tegen kunt komen zijn overigens “Best Value” of “Best Value Procurement”.

In de praktijk komt Prestatie Verkoop er op neer dat u de opdrachtgever aantoont dat uw organisatie de beste partij is om zaken mee te doen. Dit doet u niet langer enkel en alleen op basis van prijs. Van groter belang is dat u aantoont in welke mate u de opdrachtgever kunt ontzorgen. De opdrachtgever trekt zich namelijk voor een groot deel terug wanneer de opdracht is gegund. De opdrachtgever legt de verantwoordelijkheid en daarmee de regie in handen van u, als opdrachtnemer.

Hoe maak ik mij het proces rondom Prestatie Verkoop eigen?

Prestatie Verkoop vergt een andere manier van denken en een andere manier van werken en handelen. Wanneer u niet of niet volledig op de hoogte bent van het proces rondom aanbestedingen via Prestatie Verkoop, dan maakt u weinig kans om een aanbesteding of tender succesvol binnen te halen. Het moge duidelijk zijn dat er dan mooie en lucratieve opdrachten aan u voorbij gaan en dat is uiteraard het laatste dat u wil.

Wij nemen u graag mee in de wereld van Best Value Procurement. In onze Best Value Salestraining vertellen wij u meer over de achtergronden hiervan. Theorie en praktijk worden in deze interactieve training met elkaar afgewisseld en na afloop van deze training heeft u de kennis en handvatten om uw organisatie professioneel neer te zetten met betrekking tot aanbestedingen die op basis van Prestatie Verkoop worden vergeven. Indien gewenst verzorgen wij ook, geheel of gedeeltelijk, de begeleiding van dit proces in de praktijk.

Om er echt achter te komen wat wij voor u kunnen betekenen is contact opnemen met ons het enige wat u hoeft te doen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder u goed voorbereid bent op de nieuwe manier van denken en handelen die Prestatie Verkoop heet, hoe eerder u succesvol zult zijn in deze.