De Tendercoach – opmaat naar succes!

De Tendercoach – Theorie en praktijk zijn vaak twee totaal verschillende dingen. Zonder theorie geen praktijk, maar theorie in de praktijk toepassen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Deze vlieger gaat zeker op als we het hebben over het begrip “tender”. Tender is de Engelstalige term voor aanbesteden en wordt voornamelijk gebruikt in de private sector.

Succesvol een tender (aanbesteding) binnenhalen is geen sinecure. Tenders worden tegenwoordig op basis van Best Value uitgezet. Hoewel Best Value de status van trend inmiddels is ontgroeid merken wij dat dit voor veel organisaties tot op zekere hoogte nog een grote onbekende is. Het zal u vast niet als een verrassing in de oren klinken dat dit tot gevolg heeft dat er lucratieve opdrachten aan u voorbij gaan.

Tendercoach, voor begeleiding van A tot Z

Om u wegwijs te maken in de wereld van Best Value Procurement, ook wel Prestatie Verkoop genoemd, treden wij graag voor u op als zogenaamde tendercoach. Een tender op basis van Best Value vraagt een andere manier van benaderen, een andere manier van werken dan een reguliere aanbesteding. U kunt deze niet met elkaar vergelijken en doet u dit toch, dan maakt u eenvoudigweg geen kans op het binnenhalen van de opdracht.

Best Value draait om het principe dat u de opdrachtgever laat zien dat u die partij bent waar zij op basis van kennis, kunde en expertise simpelweg niet omheen kunnen.

U mag dan zeker die expert zijn met kennis van zaken, maar hoe brengt u dit nu op de juiste manier over aan de opdrachtgever? Met hierbij ook nog eens de wetenschap dat een offerte in dit geval uit niet meer dan slechts enkele A-viertjes mag bestaan? Prestatie Verkoop kent een aantal spelregels en procedures en vanzelfsprekend kennen wij, als tendercoach, deze vanuit de dagelijkse praktijk. Wij leggen u deze spelregels en procedures dan ook graag uit. Schakelt u ons in als tendercoach, dan:

  • Brengen wij u de achtergronden en theorie rondom Best Value Procurement (BVP) bij
  • Leert u kwalitatief goede en goed onderbouwde documenten op te stellen
  • Weet u welke personen u binnen uw organisatie moet inschakelen voor de betreffende aanbesteding
  • Leert u uw kansen op het succesvol binnenhalen van een aanbesteding inschatten
  • Vergroot u uw kansen op het succesvol binnenhalen van aanbestedingen
  • Wordt BVP breed gedragen binnen uw organisatie
  • Bespaart u kosten en tijd met betrekking tot het aanbestedingstraject

Tendercoach, samen sterk!

Succesvol zijn is uw sterke en zwakke punten kennen en erkennen. Het inschakelen van ons als tendercoach in de vorm van tenderbegeleiding is een teken van kracht. Samen sta je immers sterker en wanneer u eenmaal gebruik heeft gemaakt van ons als tendercoach, dan vergroot dat uw kansen bij een volgende aanbesteding. Vanzelfsprekend vertellen wij u graag meer en leren wij u en uw organisatie graag kennen. Neem dan ook gerust contact op met uw tendercoach in spé op!