Interview training (Best Value), onderschat het niet!

Interview training – Opdrachten zullen steeds vaker via aanbesteding gegund worden. Helemaal nieuw is dit uiteraard niet. We zien vandaag de dag echter wel een sterke stijging van de inkoopmethodiek die ook wel bekend staat onder de naam Best Value Verkoop of Best Value Procurement (BVP). Een derde benaming die u tegen kan komen is Prestatie Verkoop, wanneer je dit proces bekijkt vanuit de verkoopkant. De gedachte dat BVP enkel in de publieke sector wordt gebruikt is niet correct. Meer en meer wordt Prestatie Verkoop ook toegepast in de private sector.

Interview training en  BVP

Als opdrachtgever heb je nooit die kennis en expertise in huis die de opdrachtnemer wel heeft. Waarom daar dan niet optimaal van profiteren? Met andere woorden, waarom niet als opdrachtgever veel meer uit handen geven, minder controle uitoefenen en de bal daar laten waar hij hoort, namelijk bij de opdrachtnemer? Dit is nu precies de gedachte achter Best Value Procurement. Laat de opdrachtnemer doen waar hij goed in is en vertrouw hier op als opdrachtgever. Dit bespaart namelijk de opdrachtgever veel tijd, energie en daarmee natuurlijk ook geld.

Interview training (Best Value), een belangrijke fase in het proces

Een aanbesteding of tender succesvol binnenhalen doet u niet zomaar. U zal moeten weten waar BVP precies om draait en wat het bijbehorende proces ervan is. Deze manier van aanbesteden vereist namelijk een andere aanpak dan het traditioneel uitbrengen van een offerte. U zal aan moeten tonen dat uw onderneming of organisatie die partij is waar de opdrachtgever gewoonweg niet omheen kan.

Dit aantonen gebeurd via een aantal stappen, waarvan een interview er één van is. Het moge duidelijk zijn dat deze stap niet onderschat mag worden. Want op papier aantonen dat u de meest geschikte partij bent om de opdracht aan te gunnen is één, dit in een interview duidelijk maken is twee. Het interview telt in een Best Value aanbesteding dan ook vaak zwaar mee als gunnings criterium.

In dit interview zal de opdrachtgever zich uiterst kritisch opstellen. Terecht, want hij wil immers de beste partij de opdracht gunnen. Het is dan ook van het grootste belang dat de geïnterviewde alle ins and outs van het dossier kennen. Het draait om het aantonen van de juiste kennis, knowhow en expertise en u kunt het zich dan simpelweg niet veroorloven om met de mond vol tanden te staan.

Er is echter meer dan inhoudelijke kennis dat komt kijken bij een interview met betrekking tot Best Value Procurement. Dit zijn zaken als persoonlijke presentatie, de juiste woordkeuze, het op de juiste manier overbrengen van de boodschap en ja, zelfs kledingkeuze valt hieronder. Allemaal zaken die te trainen zijn en wij willen u hier graag bij helpen door middel van onze interview training (Best Value).

De interview training (Best Value) verzorgen wij in company voor maximaal vier personen. Op deze manier is persoonlijke aandacht gewaarborgd en het rendement het hoogst. Onze interview training (Best Value) wordt verzorgd door een trainer die in het bezit is van Best Value Certificering B + en daarnaast een ruime ervaring heeft als imago consulent. Wanneer u de interview training (Best Value) gevolgd heeft, dan komt u altijd goed beslagen ten ijs en daarmee vergroot u de kans op het succesvol binnenhalen van mooie opdrachten.

Geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van de interview training (Best Value)? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer!