De BVP aanbesteding….bent u er klaar voor?

BVP aanbesteding – De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Het is de kunst om bij te blijven, want dit is de enige manier vandaag de dag om als bedrijf of organisatie succesvol te blijven. Het gaat in dit geval niet alleen om technische veranderingen, maar ook om veranderingen met betrekking tot hoe klanten in de markt offertes uitvragen. Een goed voorbeeld van deze veranderingen is te zien in het inkoopproces.

Van oudsher zijn wij wat dit betreft gewend dat de opdrachtgever alles bepaalt. Hij heeft de regie van A tot Z in handen en controleert elke stap in het proces. Niet alleen tijdrovend, maar ook relatief duur voor de opdrachtgever. De leverancier is de expert, de partij met de kennis en kunde, die het beter weet en het beter kan dan jezelf. Wat dit betreft is er een duidelijke omslag gaande met betrekking tot het inkoopproces. De BVP aanbesteding heeft enkele jaren geleden zijn intrede gedaan en is bezig aan een grote opmars in Nederland en in Europa.

BVP aanbesteding

BVP staat voor Best Value Procurement, aan de verkoopkant, ook wel bekend onder de naam Prestatie Verkoop of Best Value Verkoop. De grondlegger van Best Value Procurement is de Amerikaan Dean T. Kashiwagi. Zijn theorie is even briljant als simpel. Waarom geeft een opdrachtgever niet veel meer uit handen en waarom bouwt hij niet meer op de expertise van de opdrachtnemer? En hier komt de BVP aanbesteding in beeld. De opdrachtgever zet een opdracht uit en uw onderneming of organisatie kan hierop inschrijven.

Inschrijven voor een BVP aanbesteding

Dit inschrijven klinkt heel eenvoudig, maar de praktijk is in dit geval toch even anders. Een BVP aanbesteding dient namelijk wel aan een aantal strikte regels en voorwaarden te voldoen. Zonder verder de diepte in te duiken komt het er in het kort op neer dat u geen ellenlange offertes meer indient, waarbij de prijs uiteindelijk toch het meest belangrijk is. Nee, hoe groot de BVP aanbesteding ook is, u levert een offerte in van slechts enkele A-viertjes. Hierbij houdt u zeker rekening met de prijs, maar meer nog toont u aan dat uw onderneming de meest geschikte partij is om de opdracht aan te gunnen.

Ondersteuning bij uw BVP aanbesteding?

Best Value Procurement komt in zowel de publieke als de private sector steeds vaker voor. Afwachten als onderneming is dan ook geen optie, want zo loopt u interessante opdrachten mis. Zorg dat u de ins and outs kent van Prestatie Verkoop. Wij hebben veel praktijk ervaring en helpen u hier uiteraard graag bij.

U kunt dan ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld een Best Value Training, interviewtraining, tenderbegeleiding en meer.

Neem contact met ons op en laat ons uw gids zijn in de wereld van de BVP aanbestedingen.